lördag 5 juli 2008

Fria ord part 4

Mariestad vill helst av allting framstå som den ultimata sommarstaden med allt vad det medför. Den 14 maj var det säkerligen många på kommunen som tog åt sig då följande insändare gick att läsa i den lokala tidningen:

"Ett stort tack till Mariestad

Jag vill härmed sända en ros till staden Mariestad. Vi i familjen spenderade helgen på Ekuddens camping och vi är alla ense om att det var den trevligaste helgen på mycket länge.
Förutom stadens fina läge vid Vänerns rand som inbjuder till ett härligt dopp så fanns det något som samtliga i familjen kunde roa sig med. Barnen tog sig en minigolfrunda mellan baden och frun uppskattade shoppingmöjligheterna inne i centrum samtidigt som jag själv åtnjöt gatornas blomster.
Varmt väder, trevliga människor och ett brett nöjesutbud, tack för detta! Vi återkommer till denna härliga stad, var så säkra.

Familjen Andersson
Helsingborg"

"Jaha", kanske man kan tänka nu. Vad var det för lustigt eller speciellt med den här insändaren (då det trots allt är dylika jag ämnar återge i denna följetong). Jag kan då bara meddela att när man på 30- och 40-talet talade om gatornas blomster så åsyftade man de glädjeflickor som förekom främst i Stockholm. Herr Andersson verkar således haft god jaktlycka på sin semester.

Inga kommentarer: