tisdag 15 juli 2008

Fria ord part 14

- Kyparn, det är ett hårstrå i min soppa.
- Åhfan, jag hade ett kvar alltså?

Det har under åren berättats tusentals fantastiskt roliga historier i stil med denna, men kom ihåg att även vitsar oftast grundar sig i autentiska skeenden. Från den 2 juli i "Fria ord":

"Hår i pizzan och dålig service

Att bemöta kunderna vänligt är A och O för varje näringsidkare. Tyvärr har ingen upplyst personalen på en pizzeria i norra länsdelen om detta. Vi fick ett hårstrå i pizzan, när vi påpekade det blev den korthårige bagaren direkt otrevlig. Han menade att det kom från oss - och "glömde" samtidigt sin långhåriga kollega...Hår hamnar i mat, det hör restaurangvärlden till. Servicekunnig personal ber om ursäkt, korkad blir otrevlig. Det senare är dumt - gästerna kommer nämligen avråda alla de känner från matstället i fråga. Vilket är precis vad stället förtjänar. Kan man inte hantera kritik har man inget i servicebranschen att göra.

Tre engångsbesökare"

En hårresande upplevelse minst sagt! Den 9 juli finner dock pizzabagaren (om det nu verkligen är han och inte några som...jaja, ni vet) på svar:

"Håll bättre ordning på ert eget hår

Svar till "Tre engångsbesökare" som skrev i MT den 2 juli.
Vi förstår att ni syftar på vår pizzeria. Vi vet ni var inne och besökte oss och åt pizza. Ni påstår håret skulle komma från min långhårige kollega. Omöjligt. Hans hår är långt men inte riktigt. Han är naturligt kal på huvudet och måste därför ha peruk. Omöjligt att hår lossnar från en peruk. Ni borde hålla bättre ordning på ert eget hår. Vi är trevliga mot kunder som är trevliga mot oss, alltså såna som inte oskyldigt anklagar oss. Vi hörde när ni muttrade "typiskt invandrare" efter ni gick ut från pizzerian. Vi är ej skyldiga att bemöta såna kunder bra. Rekommendera gärna era kompisar att gå till andra ställen. Då slipper dom ta med er tillbaka här.

Pizzabagar i norra länsdelen"

Den här frågan har verkligen blivit en het potatis (pizza?) och det återstår att se om fortsättning följer.

Inga kommentarer: